top of page

Schilderclub Liesbeth Hovenkamp

Locatie

Speeltuinvereniging

Oosterpark

Resedastraat 2A
Groningen

(speeltuin)

Welkom bij de Schilderclub

Bericht Gezinsbode

Liesbeth Hovenkamp heeft tien jaar geleden de 'Schilderclub Liesbeth Hovenkamp' opgezet voor minima in Groningen. Dit is tot een idee gekomen omdat zij zelf cursussen wilde gaan doen die onbetaalbaar waren.

 

Daarom nu een schildercursus voor mensen met een creatieve geest maar met krap budget. We zitten in het Jongerencentrum in de speeltuin aan de Resedastraat in de Oosterparkwijk in Groningen

 

Sommige cursisten komen al vanaf het begin en nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!

Mail Liesbeth Hovenkamp als je een keer vrijblijvend mee wil doen.

>>> Contact

Workshop Kosteloos Materiaal

Workshop voor scholen, bedrijven en teambuilding.

Geef je op per groep

>>> Contact

20190418_115207.jpg

Uitzending RTV Noord

rtvnoord_tv_2020.JPG

Bescheiden feest voor (tien)jarige Schilderclub Groningen

gezinsbode_schildersclub.jpg

Liesbeth Hovenkamp: ,,De schilderclub is mijn kindje, ik ga er mee door zolang dat kan.”

Docent Liesbeth Hovenkamp zag het in haar gedachten al voor zich. Een groot feest op 10 september om het tienjarig bestaan van Schilderclub Groningen te vieren voor alle cursisten en oud-cursisten, die ze al bijna aanschreef om ook langs te komen. Een hapje en een drankje. Een lekkere liveband erbij. Feest vieren. ,,Door coronabeperkingen zit dat er niet in”, zegt Hovenkamp. ,,Ik had me er zo op verheugd. Maar nee, ik moet wat anders verzinnen.”

Na tien jaar vindt Hovenkamp lesgeven over kunst en creativiteit nog altijd boeiend. ‘Creativiteit is goed voor de geest’ is haar uitgangspunt. Het sociale aspect is daarbij erg belangrijk. ,,We leven in een maatschappij waar je aan een bepaald beeld moet voldoen. Iedereen zit op een eigen eilandje.

 

Op mijn cursus mag iedereen zijn zoals hij of zij is. Ik heb veel mensen op weg geholpen, dat vertellen mij oud-cursisten weleens. Ik geef mijn mensen het gevoel dat ze er toe doen. Dat vind ik belangrijk en dat is nou net de aantrekkingskracht van de schilderclub. Met Schilderclub Groningen ga ik door zolang dat kan. Het is mijn kindje.”

Op 3 september starten nieuwe cursussen, aanmelden kan via 06 - 126 071 62 

>>> Lees meer in de Gezinsbode

Uitzending Radio RTV Noord

Uitzending OOG TV

Hovenkamp is erg trots op wat ze heeft opgebouwd. “Iedereen is hier welkom, iedereen mag zijn wie hij is. Daar ben ik trots op, dat ik die ruimte schep. Het is een soort familie geworden.”

oogtv_schilderclub_4sept2020.JPG
radio_rtvnoord_liesbeth_edited.jpg

Wijkkrant Oosterpark

wijkkrant_oosterpark_schilderclub_sept20

klik op de afbeelding om te vergroten

bottom of page